Seriously!

Go Back   Seriously! Forums > Serious Sam Series > Serious Sam HD

Serious Sam HD Discuss anything and everything about Serious Sam HD, the official remake of SS:FE on Serious Engine 3.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 08-31-2013, 12:52 PM   #1   Add To Ignore List  
Gnaar
 
Joined: Aug 2013
 
jwaffe is offline
Post Command to spawn enemies from console?

Hello, I've just started working with Serious Engine 3 / Serious Editor 3.0.

(1) I was wondering if there was some sort of command to summon enemies from the console while the game is running. E.g, "Summon GnaarFemale" or something similar.

(2) Also, I was wondering if there were any tutorials on blender export. I'd like to use Blender for part of the process, but I'm having a bit of a hard time.

I tried to export the default cube using this http://forums.seriouszone.com/showthread.php?t=59761 but the blender script gave me the error 'Mesh' object has no attribute 'faces' in Blender 2.68a.

I also tried importing an obj file to blender and exporting as amf, and it had the same error.

http://i.imgur.com/ldZMVHg.png

Alternatively, if somebody could tell me how to export map geometry from Serious Editor 3 as an amf file, or if there's a place where I can find an example of an amf file that works, I could probably figure out what I need to do in blender to get it to work.

Thanks in advance
  Reply With Quote
Old 08-31-2013, 01:14 PM   #2   Add To Ignore List  
🐱 Kitty 💘💙💚💛💜
 
Scratch's Avatar
 
Crackshell Developer
Joined: May 2007
Location: Heiloo, Netherlands
 
Scratch is offline
Default Re: Command to spawn enemies from console?

Moved to appropriate forum.
__________________
I'm a cat by the way. I'm also everyone's most hated critic.
(Opinions expressed are my own)

Nimble Writer - now available on Steam, Itch.io.
CodeCat, my blog that I need to update - I also have a showcase, which I barely update.
(I do not respond to PM's about Serious Sam Revolution or Bogus Detour. Please use the appropriate community hubs for that.)
  Reply With Quote
Old 08-31-2013, 01:21 PM   #3   Add To Ignore List  
Developer Fairy
 
Solais's Avatar
 
Croteam Representative
Joined: Nov 2009
 
Solais is offline
Default Re: Command to spawn enemies from console?

I can answer the first: No.
__________________
Since Old Lost Age I Shine

My Serious Sam 3/HD Workshop


While I do work for Croteam, I'm first of all of this community, so my opinions are my own and do not represent Croteam's views.
Unless when I use this nice blue color I totally didn't steal from Blizzard.
  Reply With Quote
Old 08-31-2013, 01:24 PM   #4   Add To Ignore List  
Witch Bride
 
Greyson's Avatar
 
Joined: Oct 2012
Location: North Carolina, United States
 
Greyson is offline
Default Re: Command to spawn enemies from console?

(2) I believe Blender 2.61 is a requirement for the .amf import / export plug-in to work. I've recently went to 2.68a and it's not working for me either. So that should fix the problem you're having. That is, unless, someone else has a solution.

I'm also planning to move to 3DS Max anyway, so it's not a big deal for me to just downgrade back to 2.61.
  Reply With Quote
Old 08-31-2013, 02:38 PM   #5   Add To Ignore List  
Gnaar
 
Joined: Aug 2013
 
jwaffe is offline
Default Re: Command to spawn enemies from console?

This is probably a really dumb question, but how do I import / export model data from the editor? I looked through the command list (help Contents/index doesn't seem to work on either SED3 or SED3.5) and did some searching, but I haven't found anything yet.

File -> open doesn't seem to have entries for either fbx or amf in SED 3.5. I think SED 3 was about the same.

EDIT: Just figured it out, you have to go into the mesh editor, under the common tab, click "import mesh".

Last edited by jwaffe; 08-31-2013 at 03:22 PM.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to Spawn enemies? kamakaze 10 Serious Sam HD 2 02-01-2012 08:50 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:50 PM.